четвер, 26 травня 2016 р.

Кіно про Exakta

Якось переглядаючи один фільм, про який дещо нижче, я побачив, що головний герой використовує камеру Exakta VX з якимось довгофокусним об'єктивом. Цей фільм та схожа тема на російському форумі любителів дальномірок наштовхнули мене на створення сторіночки, де будуть коротко описані фільми, в яких "грала" Exakta. 

Почну з фільму "Rear Window" 1954 року режисера Альфреда Хічкока. У цьому фільмі журналіст, що змушений нудитись дома через поламану ногу, розкриває убивство, ведучи спостереження за сусідами за допомогою довгофокусника.

Нижче плакат та пара скріншотів з Exakta.

На скріншоті чітко видно, що логотип на камері заклеєний. От мені цікаво, це уже в 1954 році з'явилась мода на заклеювання як захист від злодюжок, чи це німці не оплатили продактплейсмент? Буду вдячний за толкові роз'яснення.
Нижче наведені два постери фільму, надруковані ще в ті самі часи. Самі постери продавались на ebay, звідки і взяті:

Наступним фільмом, де в одному з епізодів з'являється Exakta, є радянський фільм 1969 року - "Закохані". Сюжет: "кіно про життя". Фільм чорнобілий. Дивитись не рекомендую.

Слідуючий фільм суттєво цікавіший, та і сучасніший - 1992 року The Public Eye (Фотограф). Це уже цілком придатна для перегляду гангстерська історія режисера Говарда Франкліна. Нью-Йорк, 1940-і роки. Фотограф Леон Бернштейн вважається найкращим у своїй професії в місті. Йому вдається випереджати навіть поліцію і першим перебувати на місце злочину, роблячи самі сенсаційні знімки. Одного разу Леон знайомиться з власницею нічного клубу Кей Левітц, яка розповідає йому, що їй погрожують гангстери, які раніше мали справи з її померлим чоловіком. Жінка просить Леона допомогти їй, таким чином, наражаючи його на небезпечну.

Плакат та скріншоти:


В процесі прихованої зйомки: на камері шахта і невідомий телевик, навіщось з червоним фільтром.
Зйомка під час побоїща в ресторані - сцена дуже динамічна і гарно знята, напевно один з найцікавіших моментів фільму. На камеру встановлена призма і світлосильний об'єктив. Візуально це Shneider-Kreuznach Xenon 2.0. На ті часи це вельми і вельми серйозний наборчик.
Далі, сподіваюсь, буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар