четвер, 18 травня 2017 р.

Бузьгий Гард, Актівський каньйон, Рибаківка - травень 2017

Другі травнені - хороший час для мандрів. Я до останнього дня вибирав маршрут і зупинився на самому дальному - Миколаївська область. Після консультацій з іншими мандрівниками стало зрозуміло, що влітку цей маршрут буде перенасичений туристами і насолодитись красотами нашої землі не вдасться. Не зважаючи на холодний квітень  та і травень, як потім виявилось, ми свої два дні погоди зловили. 


Першою точкою був так званий Бузький Гард на Південному Бузі в околі села Бузьке. Для мандрівників зауважу, що поруч одне з одним є два села під назвою Бузьке - у Арбузинському районі та у Вознесенському. Нас цікавить те, що в Арбузинському. Заїхали в село, вийшли до річки - гарно, але з наметом не станеш:


Досить перспективно виглядав протилежний берег - там уже стояли люди з наметами. Але ми вирішили проїхатись по грунтовках поза селом. І мушу сказати, що не прогадали. Знайшовши місце для стоянки з наметом і поспілкувавшись з рибалками про місцеві красоти та цікавинки, ми поїхали в село Актове шукати каньйон річки Мертвовід. Мушу сказати, що шукати каньйон просто - він на в'їзді в село. Перше що ми побачили це український стяг на гранітних каменюках:


Поставили машину неподалеку і пішли лазити вздовж річечки. На фотографіях каньйон виглядає монументально, можливо навіть більшим ніж Буцький. Але насправді річечка маленька і тоненька і каньйон є дуже камерним і затишним. Ми з задоволенням полазили по ньому, якось нам вдалось майже без людей. Було вельми спекотно, і це досить сильно заважало дослідженню каньйону - я мало-що не отримав сонячний удар.
"Традиційна" знимка: 

Потім ми перегрілись настільки, що змущені були тікати на місце ночівлі до Бузького Гарду. Вода у Бузі була цілком комфортної температури і ми досхочу накупались:

Зранку пакуємось і вирушаєм до моря. Остання знимка з місця стоянки:


Море зустріло вітром і туманом:


Ми ж вирішили не здаватись - дістали пиво і повлягались засмагати. Мушу сказати, що погода налякалась і таки дала нам кілька годин насолоди:



Під вечір вітер нагнав хмар і загнав нас до намету. А зранку настав час повертатись до Києва.

Немає коментарів:

Дописати коментар